Na moru se utopila dva mladića, jedan je bio maloljetan

Na moru se utopila dva mladića, jedan je bio maloljetan

Na otoku Pagu, na području Zrća utopio se u srijedu popodne 21-godišnji Francuz, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava zadarska. Policija je jučer u 17:10 sati zaprimila dojavu da je na Pagu na predjelu Katarelac iz mora izvučeno tijelo nepoznate mlađe muške osobe.

Policija je po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva provela očevid te poduzela mjere za utvrđivanja identiteta osobe te okolnosti događaja, objavila je Hina. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Francuske rođenom 2001. godine, navodi se u priopćenju.

Naređena je obdukcija kojom se kao uzrok smrti navodi utapanje, a o događaju slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također u srijedu se kod Visa utopio 16-godišnji ronilac. HGSS Split se oglasio priopćenjem.

"Ispostava Vis HGSS Stanice Split zajedno s članom Ispostave Hvar i spašavatelja s Brača, imala je potražnju akciju za 16-godišnjem roniocem na Visu u uvali Slatina.

Dojava je stigla u srijedu 15:43 sati posredstvom Centra 112, te od Policijske postaje Vis, da je mladić zaronio na dah i da više nije izronio. Odmah po dojavi na mjesto događaja krenuli su članovi ispostave s policijom, a mladić je, nažalost, pronađen mrtav", javlja splitski HGSS.