NA LAŽNIM DOJAVAMA Policija objavila koliko je trojac iz Hercegovine zaradio novca

Školarci u kladionicama

Policijski službenici u Trebinju su utvrdili kako su tri osobe iz ovog grada činile prevare s lažnim sportskim dojavama prilikom čega su zaradili ukupno 166.365 KM, a sve je proslijeđeno tužiteljstvu na daljnje procesuiranje, potvrđeno je za Hercegovina.info.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju podnijela izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su osobe inicijala M. Z., D. M. i A. V. počinili kaznena djela prevara iz članka 230. i pranje novca iz članka 263. Kaznenog zakona Republike Srpske.

Navedene osobe se sumnjiče da su od 2018. do kraja 2021. godine na društvenoj mreži Instagram kreirali profile na kojima su lažnim prikazivanjem činjenica u vezi s rezultatima sportskih utakmica dovodile u zabludu druge osobe koja su im uplaćivala različite novčane iznose.

Nakon izvršenih provjera policijski službenici su utvrdili kako su osumnjičene osobe u navedenom vremenskom razdoblju zaradile ukupno 166.365 KM. Osoba inicijala M. Z. je zaradila 68.400 KM, D. M. je zaradio 66.615 KM i A. V. je zaradio 31.350 KM.