FOTO/VIDEO  NA 46 METARA DUBINE Pronađeno tijelo mladića koji se utopio na jezeru

Potraga Mostarsko jezero
Hercegovina.info

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) danas su u 12.45 sati na Mostarskom jezeru pronašli tijelo mladića za kojim se tragalo protekla tri dana. 

Tijelo je pronađeno na 46 metara dubine u kanalu u dijelu starog korita Neretve, na oko 40 metara od obale u blizini lokacije za koju su očevici naveli kao mjesto utapanja. Uviđaj će vršiti pripadnici PU Mostar.

Pored ronilaca FUCZ i ISS jučer su u potragu bili  uključeni i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a. 

Mladić se utopio u večernjim satima 20. srpnja. Druženje s kolegama na splavu završilo je kobno. Skočio je u Neretvu i više nije isplivao. Ustrajna potraga zadnja dva dana nije urodila plodovima, a ni šokirane kolege nisu znale precizno objasniti na kojem je točno mjestu upao u vodu. 

Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH u izjavi za Hercegovina.info kazao je da je danas u potrazi sudjelovalo 15 ronilaca GSS-a, FUCZ, ISS. "Upravo se radi na izvlačenju tijela", istaknuo je. 

Ronioci su riskirali svoje živote da pronađu tijelo stradalog, kako bi ga obitelj mogla dostojno pokopati. 

Potraga Mostarsko jezero

"Tijelo je nađeno na vrlo nezgodnom mjestu, gdje je bila jako mala mogućnost da upadne. Radi se o jednom kanalu, u dijelu starog korita Neretve, koji je širok maksimalno metar i pol i ide na veliku dubinu, na 46 metara, a već od 25 metra se sužava kanal pa se provlačite kroz njega", istaknuo je ronilac Zoran Vlaho ispred ISS Mostar.

Ističe da se nakon pronalaska tijela morao vratiti istim putem kojim je i ušao u kanal. U konačnici kaže, očevidci nisu puno pogriješili oko mjesta nestanka, ali je bio peh da je tijelo od čitavog jezera upalo u kanal metar i pol širok.