Muškarac koji se utopio u Jablaničkom jezeru je Zdravko Mucić Pavo

utapanje, jablaničko jezero
Avaz

U Jablaničkom jezeru jučer je pronađeno tijelo Pave Mucića (65) iz Konjica, čiji je nestanak prijavljen u petak. Kako je za Avaz potvrdila dežurna tužiteljica Tužiteljstva HNŽ, riječ je o haškom osuđeniku Zdravku Muciću Pavi.

Tijelo je pronađeno u subotu oko 15 sati u Jablaničkom jezeru u naselju Cerići kod Konjica. Mucić, koji se već odavno nalazio na slobodi, bio je strastveni ribar i ronilac.

Pretpostavlja se da se Mucić utopio, ali je naređena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

utapanje,jablaničko jezero

U Jablaničkom jezeru se utopio muškarac

U subotu nešto prije 11 sati, iz Operativnog centra Civilne zaštite Konjic stigao je zahtjev za pomoć u traženju nestale osobe (utopljenika), odraslog muškarca u Jablaničkom…

Prema riječima dežurne tužiteljice, vanjskim pregledom je nesumnjivo utvrđeno da smrt nije nastupila djelovanjem druge osobe.

Zdravko Mucić oslobođen je 2003. godine iz pritvora Haškog suda nakon odluke o njegovom prijevremenom puštanju na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

Mucić je osuđen na devet godina zatvora zbog zločina nad srpskim zatočenicima logora Čelebići u srednjoj Bosni 1993./'94 godine. Zbog dužine postupka u predmetu Čelebići, kaznu je izdržao u pritvoru u Scheveningenu.

Kao prvooptuženi u predmetu Čelebići osuđen je 16. studenog 1998. na sedam godina zatvora, a u drugom stupnju mu je novo raspravno vijeće 9. oktobra 2001. povećalo kaznu na devet godina.