MUP POZIVA NA OPREZ 56-godišnjak prevaren preko mobitela

Poziv mobitel zaprepaštenje
Ilustracija

Službenici Policijske postaje Drvar su dana 10. siječnja u 17:15 sati zaprimili dojavu od osobe rođene 1966. godine u Drvaru, da je prevarena.

Prijevara je izvršena na način da je dobio poziv na mobilni aparat od strane nepoznate osobe koja se predstavila u ime jedne banke i tražila da im dostavi svoj broj bankovnog računa jer je isti dobio nagradu u iznosu od 500 KM. 

Nakon što je dao svoje podatke nepoznatoj osobi u vrlo kratkom vremenskom razdoblju uočio je da mu je sa bankovnog računa skinut i otuđen određen iznos novca.

Ovom prilikom iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) skreću pozornost građanima da vode računa o zaštiti osobnih podataka, da budu oprezni i da preko interneta ili telefona ne daju podatke o bankovnoj kartici, niti svoje identifikacijske podatke.

Također, savjetuju građane da ukoliko posumnjaju u računalnu prijevaru obavijeste izdavatelje kartica kako bi se spriječila neželjena transakcija kao i da kontaktiraju policiju na broj 122 ili 034/ 203 673, navedeno je u priopćenju iz MUP-a HBŽ.