MUP HNŽ RIJEŠIO DVA SLUČAJA Privedeni razbojnici koji su se predstavljali kao policajci pa opljačkali Ukrajinca

policija MUP HNŽ
Hercegovina.info

Iz MUP-a HNŽ priopćili su kako je Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, uhitio dvije osobe inicijala A.K. (1984) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo  „Razbojništvo“ i kazneno djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, te osobu  inicijala M.K. (2002) iz  Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio „Razbojništvo“.

Osumnjičeni se terete da su dana 17.09.2023. godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cesta M-17, općina Jablanica. Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici  i tom prilikom mu otuđili  određen iznos novca, mobitel marke „Xiaomi Redmi 13C“, te još predmeta iz vozila.

Pretresom obiteljske kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu „Speed“, pribor za preradu droge, bankovna kartica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog kaznenog djela.

Protiv osumnjičenih bit će podneseno Izvješće o počinjenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad osobom  inicijala D.M.(1990) iz Sarajeva, koja se tereti da je dana  22.10.2023. godine u mjestu Bradina (općina Konjic),iz vatrenog oružja „pištolj“ pucala na putničko vozilo „Renault Master“, čime je počinila kazneno djelo „Izazivanje opće opasnosti“.

Protiv osumnjičenog će biti podneseno Izvješće Županijskom tužiteljstvu Mostar o počinjenom djelu zbog izvršenja KD iz čl. 323. st. 1. „Izazivanje opće opasnosti“ KZ F BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.