MUP HNŽ Autom bježao policiji, a onda napao i ozlijedio policajca

Policija kombi
Ilustracija/Hercegovina.info

U četvrtak oko 11:50 sati patrola policije Policijske uprave Konjic je na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Bradina pokušala zaustaviti vozilo Peugeot 407 kojim je vozač izvršio prekršaj. 

Međutim, isti se nije zaustavio na znak patrole te pobjegao prema radilištu tunela Ivan sedlo. Vozilo je pronađeno parkirano, a u blizini zatečen je vozač H.B.(2000.) iz Hrasnice i suvozač H.E. (2000.). 

On je negirao da ima veze sa vozilom, međutim provjerama je utvrđeno da je osoba H.B. vlasnik vozila i da mu je vozačka dozvola nevažeća. Prilikom legitimiranja, vozač je napao ovlaštenu službenu osobu koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. 

Osoba H.B. je lišena slobode, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u izvješću MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.

Inače, za proteklih 24 sata (8/9.4.2021. godine) iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirane su tri prijave i to na području Mostara jedna, na području Jablanice jedna i na području Čapljine jedna prijava.