MOTIV NEPOZNAT U grčkom ljetovalištu u hotelskoj sobi likvidiran makedonski biznismen

Hitna pomoć nosila
Hercegovina.info

Grčka policija traga za ubojicama makedonskog biznismena Orhana Bajramija (39), koji je noćas brutalno likvidiran u Haniotiju.

Nepoznate osobe su noćas oko 3:30 sati upale u smještaj u kojem je Bajrami boravio se prijateljem i u njega ispalili više od 20 hitaca. U napadu je ranjen i Sead S. (45), koji je hitno prebačen u bolnicu.

Mediji prenose da su napadači nosili fantomke i da su krišom upali u hotel gdje je Bajrami, inače vlasnik casina i tvornice pića, spavao, prenosi Telegraf. Potom su u Bajramija i njegovog prijatelja ispalili više od 20 hitaca i dali se u bijeg. Navodno su pobjegli na motociklu.

Policiju je ubrzo pozvala nepoznata osoba i rekla da je čula vriske i zapomaganje. Patrole su brzo stigle na mjesto događaja, ali su Bajrami i njegov prijatelj već bili prevezeni u bolnicu. Bajrami je ubrzo proglašen mrtvim, dok su liječnici zbrinuli Seada S., ali njegovo stanje nije poznato.

Prema pisanju grčkih medija, Bajrami je trebao danas u podne napustiti hotel na Halkidikiju. Motiv ubojstva nije poznat.