MOSTARSKA DROGA U POSUŠJU 30-godišnjak ponio kilo droge na motoru, četiri osobe uhićene tijekom primopredaje

Marihuana Posušje
Hercegovina.info

30-godišnji Mostarac Ajdin D. uhićen je jučer na području Rastovače u općini Posušje s većom količinom droge.

Naime, policijski službenici OKP-a PU Posušje, provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, dana 9. listopada 2023. godine oko 20:30 sati, na lokalitetu Osrdak, u mjestu Rastovača, općina Posušje, zatekli su četiri osobe koje su legitimirali, a pretragom mjesta događaja pronašli su odbačeni veći paket.

Kako saznaje hercegovina.info do uhićenja je došlo prilikom primopredaje droge, a tom prilikom A. D. (30) iz Mostara, izjavio je da je paket njegov te da se u njemu nalazi opojna droga marihuana koju je na područje Posušja dovezao s motociklom marke Yamaha, BH registarskih oznaka, s ciljem stavljanja u promet.

Marihuana Posušje

Policijski službenici OKP-a o događaju su izvijestili dežurnog županijskog tužitelja; na mjestu događaja izvršili su očevid i izuzeli pronađeni paket; u službenim prostorijama PU Posušje saslušali su tri osobe u svojstvu svjedoka te su A. D. (30) ispitali u svojstvu osumnjičenoga na okolnosti izvršenja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. D. (30), zbog temelja sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.