Mostarka sedam godina na slobodi čeka presudu za ubojstvo muža

Suđenje
Avaz.ba

Arnela Pajević-Lavić (41) iz Mostara više od sedam godina na slobodi čeka izricanje konačne presude za ubojstvo svog muža Zahira Lavića.

Ona je Zahira, koji je u trenutku smrti imao 46 godina, nožem usmrtila 25. prosinca 2012. godine na “Šuta-otpadu” na Bišću Polju u Mostaru, gdje je povremeno radio, prerezavši mu desnu vratnu arteriju, a usljed čega je nasmrt iskrvario.

Pajević-Lavić je, kako je to navedeno tijekom izricanja prvostupanjske presude u svibnju 2015. godine, a kojom je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina, počinila ubojstvo s predumišljajem, budući da je sa sobom ponijela nož, iznijela ga iz automobila i u konačnici s njim ubila muža.

Godinu kasnije, njoj je zatvorska kazna smanjena na osam godina, a sudski proces za ovaj zločin sada se vodi u Vrhovnom sudu Federacije BiH, koji je po drugi put ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru.

Njena braniteljica, odvjetnica Melča Tule, koja joj je još 2015. godine dodijeljena po službenoj dužnosti, naime, ponovo je uložila žalbu Vrhovnom sudu FBiH zbog pogrešno utvrđenog materijalnog i činjeničnog stanja.

Za Pajević-Lavić su 2015. godine, prilikom odmjeravanja kazne, uzete u obzir olakšavajuće okolnosti da je lošeg materijalnog stanja, kao i da ranije nije bila osuđivana, ali da je, prije svega, majka četvero djece, od kojih je troje maloljetno. U međuvremenu, Pajević-Lavić je rodila još dvoje djece.