MOSTARCU MJESEC DANA PRITVORA "Ovo je pljačka, gdje je sef"

Cokoja

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 15.04.2024. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Rijadu Cokoji (1998.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je kao supočinitelj zajedno sa Bekimom Bećirajem počinio kazneno djelo „razbojstvo“, priopćeno je danas iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj se sumnjiče da su zajedno, dana 15.09.2023. godine, oko 03:10 sati u Mostaru, u ulici Ante Starčevića b.b., maskirani ušli u unutrašnjost benzinske crpke „DI&DŽ“ d.o.o. Mostar, poslovna jedinica „A. b.“, te da su uz prijetnju pištolja i noža otuđili novac u iznosu od 7.719,50 KM, kojom prilikom je drugoosumnjičeni Bekim Bećiraj uz prijetnju pištolja, a prvoosumnjičeni Rijad Cokoja uz prijetnju noža od uposlenih djelatnika zatražili novac govoreći: „Ovo je pljačka, gdje je sef“, nakon čega su obojica osumnjičenih ušla iza pulta gdje je prvoosumnjičeni iščupao dvije registar kase u kojima se nalazio novac, a potom uzeo metalni sef sa novcem, te iste odnio van objekta, a drugoosumnjičeni iz metalne kase uzeo ostali novac, nakon čega su se udaljili sa benzinske crpke.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Bekim Bećiraj se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora, po ranije dosuđenoj zatvorskoj kazni. Osumnjičeni Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj su višestruki povratnici u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih su i izdržavali kaznu zatvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.