Mostarac uhićen zbog amfetamina i kanabisa

Droga
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su u poslijepodnevnim satima 25.3.2021. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhitili jednu osobu iz Mostara inicijala M.D. (2001.) koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav. 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedena osoba je uhićena u iznajmljenom apartmanu 'Student City' u Mostaru, koji je ista koristila radi pripreme i dalje prodaje opojne droge konzumentima, navedeno je iz Federalne uprave policije.

"U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres spomenutog apartmana koji je koristio osumnjičeni, kao i njegovo putničko motorno vozilo, a kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L', određena količina materije koja asocira na opojnu drogu 'Amfetamin', digitalna vaga i drugi pribor za pripremu, pakiranje i dalju pretprodaju opojne droge, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata te je protiv istog podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a", stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.