Mostarac uhićen u akciji "Zoološki vrt" u Barceloni

davorin vrljić, policija, uhićenje
Mostarca Davorina Vrljića zvanog Dado (29), za kojim je još u jesen 2008. godine Županijski sud u Širokom Brijegu raspisao međunarodnu tjeralicu zbog neodazivanja na izdržavanje kazne za teške krađe, uhitila je španjolska policija s hrvatskom putovnicom, potvrdila je predsjednica ovog suda Dragica Šimić. Neslužbeno se doznaje, ukoliko ga sutra žele vidjeti u Zračnoj luci Sarajevo, iz Barcelone su u ponedeljak, baš na Dadin rođendan, poručili da im se uplati 6220 maraka, koliko košta zrakoplovna karta i pratnja.

Sud se odmah dao u potragu za novcem iz proračuna, što znači da će i to platiti građani zapadne Hercegovine. Zanimljivo je da su se u ovaj akciji uhićenja većeg broja odbjeglih Balkanaca u Španjolskoj, nazvanoj Zoološki vrt, nalazila i imena poznatih bjegunaca iz Srbije. Podsjetimo, Općinski sud u Ljubuškom prije četiri godine je Bernarda Musu (39) iz Privalja kod Širokog Brijega i Ivana Milasa (29) iz Tihaljine oslobodio optužnice zbog krađe vozila, dok je Matu Filipovića (29) iz Makarske, nastanjenog u Vrgorcu, osudio na 2 godine zatvora, Antu Primorca (31) iz Kaška kod Ljubuškog na 2,5 godine te Davorina Vrljića na godinu zatvora. Petorici se sudilo za krađu više vozila u Ljubuškom, Širokom Brijegu, Čitluku i Livnu prenosi večernji.ba.

Među optuženima je bio i Boris Pajić (34) iz Prijedora, koji se nakon uhićenja u Sloveniji nagodio s tužiteljem na godinu zatvora, a pri tome se obvezao biti i svjedokom pokajnikom. Međutim, kasnije je tvrdio da je ‘cinkario' pod prisilom i batinama, te prijetnjama dugogodišnjim zatvorom. Nakon suđenja, dok je izdržavao kaznu u KPZ- u u Bihaću, Pajić je opet pobjegao i umakao čitavom nizu istraga, od pljački do ubojstva.

Lani je uhićen u Trogiru zbog pokušaja ubojstva.