MOSTAR Zbog tri krađe određen joj pritvor

Krađa torbice
Ilustracija

Na prijedlog županijskog Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 8.9.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenoj Emiri O. (1994.), iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila Produljeno kazneno djelo 'Krađa' KZ FBIH, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

Emira O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 11.2.2023. godine do 2.9.2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinila kazneno djelo 'Krađa', u tri pojedinačna slučaja, na različitim lokalitetima u Mostaru, na način da je: 

Dana 11.2.2023. godine, oko 18:40 sati, ušla u trgovinu 'Konzum', na adresi Franjevačka 16b u Mostaru, ušla u prostor skladišta navedenog objekta, otključala sef i iz sefa otuđila i za sebe prisvojila novac u iznosu od 2.600 KM,

dana 22.3.2023. godine, oko 12:05 sati, ušla u pekarnu 'Dan-noć', na adresi Put 29 HUD b.b. u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice otuđila novac u iznosu od oko 700 KM,

dana 2.9.2023. godine, oko 21:40 sati, ušla u restoran 'Babilon', na adresi Tabhana b.b. (Stari grad) u Mostaru, te u blizini toaleta, iz ženske torbe otuđila novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.250 KM i 400 eura, te osobni dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z., da bi novac zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik bacila u kontejner.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenoj Emiri O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenoj.

Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.

Županijsko Tužiteljstvo HNŽ u suradnji s Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.