MOSTAR Zaustavljen s više od 1000 pizeva heroina pa dobio 3,7 godina zatvora

MOSTAR Zaustavljen s više od 1000 pizeva heroina pa dobio 3,7 godina zatvora
Hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) je zaključilo Nagodbu o priznanju krivnje sa optuženikom Đenanom G. (1977.), iz Mostara, koju je Općinski sud u Mostaru prihvatio i dana 19.11.2020. godine izrekao presudu, kojom je oglasio krivim optuženog Đenana G., za kaznena djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' KZ FBiH, pa je optuženom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam mjeseci.

Naime, optuženom Đenanu G. se po optužnici Tužiteljstva HNŽ stavljalo na teret da je dana 13.6.2020. godine, u Mostaru, od nepoznate osobe nabavio određenu količinu materije opojne droge heroin, a koja droga je od strane policije zaplijenjena prilikom kontrole taksi vozila, u količini od 1.079 komada 'pizeva', kao i jedna plastična bočica sa sadržajem opojnom drogom.

Dana 14.6.2020. godine, izvršenim pretresom stana u Ulici Muje Pašića broj 39, u Mostaru, koji koristi osumnjičeni, pronađena je jedna automatska puška 'Crvena zastava', jedan metalni okvir od navedene automatske puške sa 27 komada streljiva, kao i dva komada metalnih okvira od automatske puške sa 57 komada streljiva, te jedan vojni nož od automatske puške, a koje oružje je imenovani neovlašteno posjedovao.

Od Đenana G. sud je oduzeo pronađenu opojnu drogu, oružje i streljivo, te imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom u iznosu od 850 KM u raznim valutama. Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od dana 13.6.2020. godine, pa sve do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ.