MOSTAR Zatraženo produljenje pritvora zbog pucnjave i ranjavanja dvije osobe u Titovoj ulici

Policija Šantića park Titova ulica
Čitatelj

U Županijskom sudu Mostar u petak je održano ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za produženje pritvora za još dva mjeseca Adnanu Š. (34) i to zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela, 'Ubojstvo u pokušaju' u vezi sa 'Izazivanjem opće opasnosti za život ljudi'.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije su za 'Dnevni avaz' kazali da je produženje pritvora zatraženo zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponovo počiniti krivično djelo, odnosno, dovršiti pokušano krivično djelo.

Adnan Š. je uhićen 14. kolovoza u 3:50 sati u stanu u Ulici braće Balaća prekoputa parka 'Aleksa Šantić' u Mostaru, nakon što je prethodno, u dva sata, kako je to rečeno iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, ispred ugostiteljskog objekta 'Pećina' u Titovoj ulici iz vatrenog oružja pucao prema D.Ć. i A.V., a kojima je nanio prostrijelne rane i koji su, potom, zbrinuti u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić'.

Ipak, kako Hercegovina.info naknadno saznaje, pucnjava se nije dogodila ispred navedenog objekta, nego na prostoru kod parka 'Aleksa Šantić'. Također, nakon obavljenog očevida utvrđeno je kako su ranjene dvije osobe, a navodi se kako je osumnjičeni pucao u smjeru još dvije osobe koje nije uspio pogoditi.

Nakon uhićenja obavljen je i pretres objerkta koji je Adnan Š. koristio, a  u kojem je pronađen pištolj za koji se sumnja da ga je koristio u tom incidentu, kao i streljivo za pušku. Inače, Adnanu Š. je pritvor određen do utorka, 14. rujna, navodi 'Dnevni avaz'.

Inače, Adnan Š. je do sada u više navrata osumnjičen da je koristio vatreno oružje. Pucnjava se dogodila prije nekoliko godina ispred jednog fast fooda na Starom Veležovom igralištu u Mostaru, potom na Musali u jednom poslovnom objektu, a veže se i za druga djela u kojima je korišteno vatreno oružje.