MOSTAR Za prvih 10 dana policijske akcije kažnjen 121 motociklist

Policijski motociklisti
Hercegovina.info

Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja sigurnosti prometa u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem prometnih propisa ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Posebno je uočeno da velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrirani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita 'A' kategorije, te obijesnom vožnjom ugrožavaju sigurnost prometa na cestama.

Uzimajući u obzir sve navedeno, Uprava policije MUP-a HNŽ provodi operativnu akciju 'Motocikl' od 1.7. do 30.9.2020. godine, sa pojačanom kontrolom prometa, te težištem na sankcioniranje motociklista koji se protupravno ponašaju.

Od početka akcije do 10.7.2020. godine pripadnici Policijske uprave Mostar kontrolirali su 207 motociklista, iz prometa isključili 11 motociklista i izdali 121 prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Službenici MUP-a HNŽ kontinuirano će nastaviti sa provođenjem akcije, a sve s ciljem smanjenja prometnih nezgoda i stradalih, navedeno je u priopćenju MUP-a HNŽ.