MOSTAR Tužiteljstvo HNŽ predložilo pritvor za muškarca koji je pokušao djevojčicu namamiti u vozilo

Pedofil vreba djecu
Ilustracija

Tužiteljstvo HNŽ predložilo je pritvor za pedesetogodišnjaka iz Laktaša koji je uhićen u Mostaru nakon što je devetogodišnju djevojčicu iz Mostara pokušao slatkišima namamiti u svoj kombi. 

"Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar je danas (14.09.2023.) je podnijelo
Prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog Dalibora K. (1973.), iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 12.09.2023. godine, oko 18:00 sati, u mjestu Vrapčići, Grad Mostar, u blizini Osnovne škole “Vrapčići”, u pokušaju počinio kazneno djelo "protupravno oduzimanje slobode“, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

"Pritvor je osumnjičenom Daliboru K. predložen iz razloga jer naročite okolnosti
opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", navode.

"Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja sa
poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", navodi se iz Tužiteljstva HNŽ.

Podsjetimo, prema izvješću MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 12. rujna 2023. u 1910 sati u policijsku postaju Mostar Sjever obratila se H. H. (1951.) i prijavila da je nepoznata muška osoba s vozilom kombi, bez registracijskih oznaka u Vrapčićima, nudila čokoladicu njenoj maloljetnoj unuci N. Đ. (2014.) i mamila je da uđe u kombi. Odmah po prijavi, na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle navedeno vozilo kojim je upravljao K. D. (1973.) iz Laktaša. Osoba je lišena slobode i poduzete su sve potrebne mjere i radnje.