MOSTAR SIPA zaplijenila dva kg droge i uhitila jednu osobu

SIPA ulaz zgrada
Ilustrativna fotografija/Hercegovina.info

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom srijede su (1.7.2020. godine) pretresli jednu lokaciju u Mostaru i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skunk, oko 40 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain, te određen iznos novca.

Aktivnosti su izvršene po naredbama Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i Općinskog suda u Mostaru, prilikom čega je privedena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Privedena osoba nalazi se u prostorijama SIPA-e i nad njim se provodi kriminalistička obrada i istražne radnje s ciljem dokumentiranja navedenog krivičnog djela, nakon čega će u zakonskom roku biti predato nadležnom tužiteljstvu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.