MOSTAR S članovima obitelji, psihički i fizički zlostavljao svog brata, dobio mjesec dana pritvora

Policijski kombi
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 14.12.2020. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode Z.B. (1959.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nasilje u obitelji' iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH).    

Naime, Z.B. se sumnjiči da je u drugoj polovini 2020. godine, u obiteljskoj kući u naselju Gornja Jasenica br. 10 (Mostar), u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu s članovima svoje obitelji, psihički i fizički zlostavljao svog brata M. B. vrijeđajući ga, psujući mu, više puta ga udarao šakom po glavi i tijelu, da bi dana 12.12.2020. godine oko 9 sati, oštećenog M. B. nakon kratke prepirke udario tepsijom po glavi, a zatim ga prijeteći mu da je 'gotov', nastavio udarati zatvorenim šakama po glavi, licu, kao i cijelom tijelu, uslijed kojih udaraca je oštećeni zadobio tjelesne ozljede u vidu prijeloma VIII rebra.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, odnosno, da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ - Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.