MOSTAR Priveden jedan od napadača na učenike srednje prometne škole

Napad škola Mostar

MUP HNŽ priopćio je kako je jučer uhićen jedan od osumnjičenih za napad na Prometno-strojarsku srednju školu u Mostaru.

Oko 08:30 sati djelatnici policije su pronašli i priveli osobu inicijala I.S. (2005) iz Mostara zbog narušavanja javnog reda i mira ispred Prometno-strojarske srednje škole prethodnog dana. Osoba je predata Odjelu krim. policije na daljnje postupanje, objavili su iz MUP HNŽ.

Podsjetimo da je za Hercegovina.info  glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić kazao kako je Policijska Uprava Mostar zaprimila  prijavu od M.Dž. (1976.) tajnice Srednje strojarsko - prometne škole da je izbila tučnjava većeg broja neidentificiranih muških osoba. 

Patrola je zatekla prijaviteljicu koja je izjavila da je izbila tučnjava od strane desetak neidentificiranih muških osoba koji su na sebi imali tamnu garderobu s kapuljačama preko glave i da su se razbježali jedni prema Ulici A. Starčevića, drugi prema jugu ulice A. Šantića. 

Isti dan u 12:30 sati Policijskoj postaji Mostar obratio se B.P. vozač Golfa i rekao da je došlo do tučnjave ispred Srednje mašinsko - prometne škole u Ulici Alekse Šantića. Patrola je po prijavi izašla na mjesto događaja i zatekla osobu s vidnim ozljedama, a radi se o H.B. (2002.) koji je izjavio da je s kolegom K.A. prošao s vozilom navedene ulice i vidio dvije muške neidentificirane osobe s duksericama i kapuljačama na sebi s bakljom u ruci koju su pošli da bace prema profesorima i ulaznim vratima škole, na što su ih oni pokušali spriječiti u toj namjeri, prilikom čega K.A. zadobiva ozljede u predjelu glave. 

Patrola je obavila razgovor s pedagogom škole A.D. koja je izjavila da je vidjela dvije nepoznate muške osobe s bakljom pokušavaju gađati prema školi.