MOSTAR Oglasio se MUP HNŽ oko nereda uoči gradskog derbija

Policija
hercegovina.info

"Službenici Policijske uprave (PU) Mostar su u petak u večernjim satima uhitili dvije osobe zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanju vjetrobranskih stakala na parkiranim motornim vozilima.

Operativnim radom i kriminalističko - tehničkim radnjama, službenici PU Mostar su došli do saznanja da su primjećena četiri kombi vozila u Ulici Muje Bjelavca u kojima su se nalazile maskirane osobe. 

Oko 18:20 sati u Ulici fra Didaka Buntića navedene nepoznate osobe su zapaljivim sredstvima izazvali požar u jednom ugostiteljskom objektu, te su razbili vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima, a potom su se udaljili u smjeru Starog grada.

Brzom intervencijom policijskih službenika spriječeno je dalje uništavanje imovine, narušavanje Javnog reda i mira (JRM), te je spriječeno eventualno ozlijeđivanje drugih osoba. PU Mostar provodi kriminalističku istragu i radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih osoba koje su se dale u bijeg s mjesta događaja.

Službenici Policijske uprave Mostar će uoči nogometne utakmice između Zrinjskog i Veleža pojačati aktivnosti u održavanju JRM, te sigurnosti građana i njihove imovine. Isto tako, policija neće tolerirati ovakve ispade, nego će svi izgrednici biti procesuirani sukladno zakonskim propisima", navedeno je u priopćenju iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.