MOSTAR Određen pritvor Palestincu koji je počinio tri teške krađe

Mostar, ljekarne, krađa, tužiteljstvo, Mostar

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 14.11.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Walidu Benthabetu (2002.), iz Palestine, s prijavljenim boravkom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo 'Teška krađa'.

Naime, Walid Benthabet se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 4.6.2020. godine do 13.11.2020. godine, u tri navrata, na različitim lokalitetima u Mostaru (u Ulici kardinala Stepinca - ljekarna 'Lupriv', u Ulici kralja Zvonimira - ljekarna 'Alphaplus Betty' i u Ulici Stjepana Radića - trafika 'Anita2') počinio navedeno kazneno djelo.

"Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar.