MOSTAR Nestali parfemi u vrijednosti od 70 tisuća maraka

Parfumerija Nevena
hercegovina.info

U Mostaru se u noći sa subote na nedjelju (27./28. ožujka ove godine dogodila pljačka parfumerije koja se nalazi u sklopu Stambeno poslovnog centra 'Piramida'. Prema riječima vlasnika parfumerije, otuđeni su proizvodi u vrijednosti od oko 70.000 KM.

Kontaktirali smo vlasnike parfumerije 'Nevena' koji su potvrdili navedeni događaj, te su naveli kako su u taj poslovni prostor ušle tri osobe koje su iz prednjeg dijela objekta pokupili parfeme veće vrijednosti, a šteta se procjenjuje na oko 70.000 KM.

"Te tri osobe su u objekat ušle u noći sa subote na nedjelju iz Ulice Hrvatske mladeži, odnosno s prostora vanjskog parkinga kod 'Piramide'. Podesnim predmetom su duže vremensko razdoblje pokušali obiti ulazna vrata, te su u tome na kraju i uspjeli.

Simptomatično je da baš u našem objektu nije radio senzor koji aktivira alarm u ovakvim situacijama, a posao oko sigurnosti objekta, pa i našeg obavlja zaštitarska agencija 'Top guard security'. Zašto senzor i alarm u našem poslovnom prostoru, koji uredno plaćamo, nije radio, to ćete morati pitati njih", kazali su za Hercegovina.info vlasnici parfumerije.

Kontaktirali smo i navedenu zaštitarsku agenciju gdje smo pitali zbog čega nije bio alarm aktiviran, te što je bilo s fizičkim osiguranjem objekta, na što nam je odgovoreno: "Nastavno na Vaš upit, možemo potvrditi da Agencija 'Top Guard' ima sklopljen Ugovor o pružanju usluga zaštite sa Udrugom etažnih vlasnika TC 'Piramida', te da vrste i način zaštite, odredbe ugovora, kao i sva događanja vezana za štićeni objekt za Agenciju 'Top Guard' predstavljaju poslovnu tajnu, i ne mogu se javno komentirati".

Informaciju o provali provjerili smo i u MUP-u Hercegovačko - neretvanske županije, gdje je za Hercegovina.info potvrđeno kako je prijava stigla u nedjelju 28. ožujka u 9:40 sati.

"Prijavu je podnijela anonimna osoba. Službenike policije dočekao je N.Z. (sin vlasnika poslovnog prostora), te je navedeno da je otuđena veća količina mirisa, ali i da je obijena i kasa. Podesnim predmetom provaljeno je u navedeni objekt, a službenici Odjela kriminalističke policije koji su izašli na mjesto događaja zatekli su razbacane kutije mirisa po podu, kao i to da je sa police odnesena veća količina istih.

Poduzimaju se dalje mjere i radnje kako bi se počinitelji otkrili", potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a HNŽ.

Vlasnici parfumerije su istaknuli kako su počinitelji bili maskirani, ali i da je jednom od lopova ispala maska, što bi svakako trebao biti koristan trag u pronalasku izvršitelja ovog kaznenog djela.

Rečeno nam je kako su lopovi stvari iznijeli u velikim torbama, te su sve to prenijeli na parking stambenih zgrada iza ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, gdje ih je, prema riječima očevidaca, čekao osobni automobil kojim su pobjegli.

Vlasnici parfumerije su, obzirom da se radi o većoj vrijednosti otuđene robe, zamolili sve one koji imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći u otkrivanju počinitelja, da to prijave policiji na besplatni broj 122 ili da se obrate vlasnicima u njihovom poslovnom prostoru u SPC 'Piramida'.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.