MOSTAR Napadaču na policajce jednomjesečni pritvor

MOSTAR Napadaču na policajce jednomjesečni pritvor
Arhiva

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 11.02.2022. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana Igoru M. (1962.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz čl. 293. u stjecaju sa kaznenim djelom „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti” iz čl. 359. KZ FBiH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 09.02.2022. godine, oko 21,30 sati u Mostaru, u ulici Fra Franje Miličevića br. 25, u stambenoj zgradi u kojoj živi, lovačkom sjekiricom-satarom i metalnom bejzbol palicom oštetio ulazna vrata stana vlasništvo Z. M. na šestom katu i dvoja ulazna vrata koja vode na mansardu, a potom prilikom intervencije policijske patrole, policajcima J.J., N.H. i S.Ć. se obraćao vulgarnim riječima i psovkama, prijeteći da će ih napasti i “pobiti”, krećući se prema njima držeći u rukama lovačku sjekiricu-sataru i metalnu bejzbol palicu, da bi nakon toga bio savladan od strane policajaca i lišen slobode.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna. Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa