MOSTAR Muškarac ozlijedio policajca i izbio mu palicu za zaustavljanje iz ruke, a na kraju i sam završio u bolnici

Policija Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije tijekom noći s petka na subotu fizički su napadnuti tijekom rutinske kontrole automobila u Dubrovačkoj ulici, saznaje Avaz.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNŽ, dvojica policajaca su u 1.40 sati zaustavili automobil Golf 7, a odmah po zaustavljanju, iz vozila je izašao suvozač, D. R. (51), obrušivši se na njih verbalno, a potom i fizički te je u jednom trenutku policajcu iz ruku izbio palicu za zaustavljanje.

''Policajci su upotrijebili silu i lišili ga slobode, a u tom trenutku osoba im je pružala otpor i jedan od policajaca je zadobio ozljede, za sada, neutvrđenog stupnja'', rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ.

Također, kazao je kako je nakon alkotestiranja kod D. R. utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 1,47 promila.

Nakon lišavanja slobode i D. R. je zatražio liječničku pomoć te je odvezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, a zadobio je ozljede neutvrđenog stupnja.

O svemu je obaviješten dežurni županijski tužitelj , koji je naredio poduzimanje svih neophodnih istražnih radnji s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja koji se tretira kao napad na ovlaštenu službenu osobu.