VIDEO  MOSTAR Mjesec dana pritvora zbog četverostrukog pokušaja ubojstva

Privođenje tuziteljstvo
Hercegovina.info

Nakon pucnjave koja se dogodila u noći s petka na subotu kada su ozlijeđene dvije osobe, održano je ročište oko prijedloga za pritvor za osobu koja je osumnjičena da je pucala.

Županijski sud u Mostaru je na osnovu prijedloga Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije donio odluku o jednomjesečnom pritvoru za osumnjičenog Adnana Š. (1987.) zbog sumnje u počinjenje sljedećih kaznenih djela (KD): četiri KD 'Ubojstvo u pokušaju' u stjecaju sa KD 'Izazivanje opće opasnoti', te 'Ugrožavanje sigurnosti'.

Mjera pritvora određena je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao dovršiti isto ili uraditi slično kazneno djelo, priopćeno je za Hercegovina.info iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.

Sadržaj se učitava...

Prema izvješću MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, do pucnjave je došlo ispred ugostiteljskog objekta 'Pećina' u Titovoj ulici u Mostaru. Pucnjava se dogodila u noći sa petka na subotu oko 2 sata. Na mjesto događaja upućene su policijske patrole, te je u službenom izvješću MUP-a HNŽ zabilježeno da je Adnan Š. pucao u smjeru osoba D.Ć. i A.V. i nakon toga se udaljio.

D.Ć. i A.V. su zadobili prostrijelne rane. Iz Tužiteljstva se navodi da je osumnjičeni pucao u smjeru još dvije osobe, a jedan metak je oštetio jedno vozilo. Tijekom subote obavljen je pretres objekta gdje živi Adnan Š., u Ulici Braće Balaća i prilikom pretresa je pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišten u ovom incidentu, a osim toga pronađeno je i streljivo za pušku.

Osumnjičeni je tijekom subote navečer saslušan u Županijskom tužiteljstvu.

Inače, Adnan Š. je do sada sudjelovao u nekoliko pucnjava koje su se dogodile u proteklom razdoblju u Mostaru, te je od ranije poznat organima gonjenja, ali i pravosudnim institucijama.