MOSTAR Mjesec dana pritvora lopovu kojeg su savladali radnica i vlasnik trgovine

Privođenje Amel J razbojništvo
Hercegovina.info

Na prijedlog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), Sud je odredio jednomjesečni pritvor za Amela J. (1979.) iz Mostara koji mu traje od dana uhićenja, odnosno od 30. siječnja ove godine, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ. Pritvor je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Ova odluka je donesena danas na održanom ročištu. Osumnjičeni se tereti za pokušaj razbojništva u subotu navečer oko 21:10 sati kada je ušao u prodavaonicu mješovite robe u Titovoj ulici u mostarskom naselju Bejrut, te je uz prijetnju upotrebe noža od radnice tražio novac.

Prema policijskom izvješću, u trenutku kada je prodavačica maskiranoj osobi pokušala skinuti masku, on joj je nožem nanio ozljede u predjelu ruku. U objektu se zatekao i vlasnik prodavaonice, te su lopova zajednički uz pomoć prolaznika uspjeli savladati i zadržati do dolaska policije.

Amel J. se sumnjiči za kazneno djelo 'Razbojništvo u pokušaju' (opisani događaj) u stjecaju sa još tri kaznena djela 'Razbojništvo' koja su izvršena na području Mostara u proteklom razdoblju. Kako je potvrđeno za naš portal, za navedena kaznena djela može se izreći minimalna zatvorska kazna u trajanju od tri godine ili više.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.