VIDEO  MOSTAR - ČITLUK Jedna osoba poginula u sudaru policijskog i civilnog vozila

Sudar Čula
Hercegovina.info

Na magistralnoj cesti Mostar - Čitluk, u mjestu Čula malo poslije 07:00 sati došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je, kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, smrtno stradala jedna osoba. Golfom je upravljao A.H. (1985.) iz Mostara, dok je za upravljačem Alfe bio Ž.R. (1982.) iz Čitluka. Vozač Alfa Romea je poginuo, dok je teške ozljede zadobio vozač Golfa. Lakše su ozlijeđeni suvozač u Golfu I.V. (1973.) i putnik u istom vozilu M.P. (1993.).

Tijelo smrtno stradale osobe prevezeno je u mrtvačnicu Bijeli Brijeg u Mostaru. U ovom sudaru, sudjelovalo je službeno policijsko vozilo i osobno vozilo Alfa Romeo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako se može vidjeti na mjestu nezgode, Alfa je 'zakačila' ivičnjak, te je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, potom je auto prešao u suprotni kolnički trak i pri zanošenju se sudario s nadolazećim policijskim vozilom. Kako doznajemo s mjesta nesreće, tri policijska službenika su ozlijeđena. Policajci su zadobili ozljede neutvrđenog stupnja. Također, saznajemo kako je u službenom vozilu bila ekipa za očevid koja je krenula odraditi očevid na drugoj prometnoj nesreći, te su i sami doživjeli prometnu nezgodu.

Od trenutka sudara pa do zaključenja ovog teksta promet je na ovom dijelu magistrale bio u potpunosti obustavljen. Nakon obavljenog očevida i uklanjanja automobila s kolnika, promet je normaliziran.

Sudar Čula

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar za Hercegovina.info potvrđeno je da su prijavu o ovoj nezgodi dobili u 7:15 sati i intervencija je trajala do 8:35 sati. Na terenu su bila dva vozila i šest vatrogasaca.

Očevid su na mjestu nezgode uradili službenici Policijske uprave Mostar, a istim je rukovodila dežurna županijska tužiteljica.