MLADIĆ IZ JABLANICE BRUTALNO PRETUČEN "Moj sin nije cvjećka, možda je zaslužio šamar, ali gledajte što su mu uradili..."

Pretučeni mladić Jablanica Konjic
Avaz

Avazu se obratio Murat Kavazović iz Jablanice, napominjući da je njegov sin Smajo jučer u Konjicu brutalno pretučen.

Murat Kavazović je ispričao da je njegov sin jučer u poslijepodnevnim satima iz Jablanice otišao u Konjic na posao te da je u Konjicu svratio na kavu u jedan ugostiteljski objekt.

"Oni su njega polomili"

"On je krenuo na posao i svratio u taj kafić gdje je ispred objekta brutalno pretučen. Morat ćete uzeti i informaciju iz PU Konjic, jer će oni najvjerojatnije pokušati zataškati taj događaj pošto je jedan od sudionika policajac u Jablanici, a sin mu je boksač , trenira K1. Moj sin, iskreno vam govorim, nije cvjećka i on je naopak. On je s kćerkom i sinom od tog policajca imao nekad nekih veza. Valjda je on dobacivao, ne znam, ali su oni njega polomili. Sreća je bila da je bio sastanak političara u Konjicu i da su bili tu Federalni policajci, pa nije nitko smio od drugih gostiju da se umiješa", kaže Kavazović.

Prema riječima Murata, Smajo je odvezen u bolnicu u Konjicu gdje je nakon zbrinjavanja samostalno napustio bolnicu.

"On je sav u ranama, bio je modar. Policija ga je molila da povuče prijavu pošto i on ima nekih grešaka, iskreno kažem, rekli su da će oni njemu sve oprostiti i da povuče prijavu. Ja sam rekao da ne povlači ništa, da ide do kraja. Razgovarao sam maloprije s odvjetnikom Kerimom Čelikom i najvjerojatnije da ću kod njega morati otići. Ne bih volio da se to zataška, taj policajac nije bio na dužnosti", priča Murat Kavazović i dodaje:

Šavovi po glavi i vratu

"Možda je moj sin to zaslužio, ja ne bježim od toga, možda je zaslužio šamar, ali nema nitko pravo da te polomi. Kazao mi momak što ga je dovezao u bolnicu: "Da nije bilo specijalaca FUP-a što su osiguravali političare, ne znam bi li ostao živ". Oni su njega toliko prebili, bio je na zemlji, a onda su ga udarali nogama. On je sav u šavovima po glavi i vratu. U bolnici su rekli da ostane, ali on nije htio. Čuo sam, pošto ja nisam tu, da je jutros išao u Dom zdravlja u Jablanici jer je imao vrtoglavicu", naveo je Murat.

Policiji prijavljena tučnjava

Iz MUP-a Hecegovačke-neretvanske županije potvrđeno je da im je 30. lipnja, prijavljen događaj u Konjicu.

"Prijava je bila u 14:15 sati, da je ta osoba jedan o sudionika tučnjave i da za sada ima neutvrđen stupanj ozljeda. Prijavljeno je da je ulici Stara čaršija u Konjicu ispred ugostiteljskog objekta 'Leon' bila tučnjava više osoba, s jedne strane dvije osobe i s druge strane jedna osoba", rekli su iz dežurnog operativnog centra MUP-a HNŽ.