Mladić iz BiH nožem htio zaklati Puljanina, sve zbog djevojke?

Mahir Hodžić
Glas Istre

Mahir Hodžić, državljanin BiH iz Zenice, uhićen je u Rovinju nedugo nakon pokušaja ubojstva Puljanina koji je u teškom stanju ležao na stepeništu zgrade. Ozlijeđeni mladić sada je izvan životne opasnosti.

Zbog sumnje da je protekle subote oko 10.30 sati u zgradi u Zadarskoj ulici nožem pokušao ubiti 23-godišnjeg Puljanina I. G., jučer je 22-godišnjem Mahiru Hodžiću, državljaninu Bosne i Hercegovine iz Zenice, koji u Hrvatskoj neprijavljeno boravi, određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Razlozi za određivanje istražnog zatvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo, doznajemo od njegovog branitelj, pulskog odvjetnika Roberta Mikca.

Uhićen nakon 12 sati potrage

Policija je osumnjičenog 22-godišnjaka pronašla i uhitila nepunih 12 sati nakon zločina počinjenog na stubištu zgrade u Zadarskoj ulici gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu gdje je operiran te je od tada izvan životne opasnosti.

Policija je na mjestu zločina obavila očevid i krenula u potragu za počiniteljem koji je, ispostavilo se kasnije u sukobu i sam ozlijeđen, ali su te ozljede lakše naravi. Premda je u tih 12 sati koliko je bježao od policije mogao završiti u bilo kojoj zemlji, izvan Hrvatske, osumnjičeni je u subotu u 22.15 sati pronađen i uhićen na autobusnom kolodvoru u Rovinju.

Premda policija nije iznosila detalje o motivu obračuna u kojem je 22-godišnjak potegnuo nož, neslužbeno Glas Istra doznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su od ranije poznata po zloporabi droge, no to, čini se nije bio motiv njihovog sukoba.

Mjesec dana pritvora

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 22-godišnjak je u nedjelju oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. Nakon noći u pritvorskoj jedinici osumnjičenog su interventni policajci u ponedjeljak oko podneva priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, a potom, u poslijepodnevnim satima, i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru.