Mjesec dana pritvora zbog oružja i 1080 komada pizeva

Mjesec dana pritvora zbog oružja i 1080 komada pizeva
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 16.6.2020. godine, određen je jednomjesečni pritvor Đenanu Goliću (1977.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', kazneno djelo 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' KZ F BiH i kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' istog Zakona.

Jednomjesečni pritvor određen je i Adnanu Mušanoviću (1980.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' KZ F BiH.

Đenan Golić se sumnjiči da je dana 13.6.2020. godine, u Mostaru, od nepoznate osobe nabavio određenu količinu materije koja asocira na drogu heroin, a koja droga je od strane policije zaplijenjena prilikom kontrole taksi vozila, u količini od 1.080 komada u obliku 'pizeva', kao i jedna plastična bočica sa nepoznatim sadržajem koji asocira na opojnu drogu.

Dana 14.6.2020. godine, izvršenim pretresom stana u ul. Muje Pašića broj 39, u Mostaru, koji koristi osumnjičeni, pronađena je jedna automatska puška 'Crvena zastava', jedan metalni okvir od navedene automatske puške sa 27 komada pripadajućeg streljiva, kao i dva komada metalnih okvira od automatske puške sa 57 komada streljiva, kao i jedan vojni nož od automatske puške, 11 komada metalnih okvira koji pripadaju automatskoj pušci, a koje oružje je isti neovlašteno držao suprotno odredbama Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

Adnan Mušanović se sumnjiči da je dana 13.6.2020. godine, kao korisnik stana na adresi Bafo naselje br. 6/I, stavio na raspolaganje prostorije stana, a radi uživanja opojne droge heroin i radi pakiranja iste u PVC paketiće, kako bi se tako upakirana droga mogla od strane osumnjičenog Đenana Golića dalje prodavati korisnicima opojne droge.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva HNŽ.