MJESEC DANA OD PUCNJAVE Sklapa se mozaik oko ubojice Almira Raščića

Almir Raščić
Privatni album

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na tragu su ubojici Almira Raščića, bivšeg nogometaša 'Željezničara' koji je brutalno upucan u glavu 14. siječnja ispred jedne zgrade u Goraždu.

On je nakon ranjavanja danima bio u komi u KCUS-u, a preminuo je 23. siječnja. Tužilteljstvo Bosansko - podrinjske županije sada vodi istragu o ubojstvu.

Međutim, javnost i dalje traži odgovore gdje se krije njegov ubojica i šta je motiv likvidacije. Uskoro će mjesec od brutalnog napada. 'Dnevni avaz' podsjeća da se gnusni napad dogodio 14. siječnja u prolazu zgrade u kojoj je Almir Raščić živio.

U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu. Napad se dogodio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom.

Ali, kako saznaje 'Dnevni avaz', SIPA, u suradnji s policijom iz Goražda, polako steže obruč oko ubojice. Utvrđuje se tko su bili pomagači i gdje su točno pobjegli. Vjeruje se da će pozivi tijekom noći, koji su preko bazne stanice skinuti, pomoći istražiteljima da ubrzo lociraju napadača.

Za sada se provjerava svaki poziv i istražitelji su, kako je rečeno, na dobrom tragu. Istraga se vodi u dva smjera. Kako je 'Dnevni avaz' i objavio, Raščić je upucan iz pištolja 'tetejac'.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra, koja je poslana na vještačenje Federalnoj upravi policije. Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja.