META Muškarac likvidiran u eksploziji auta u pokretu

Eksplozija auta u Beogradu
Branko Đurković

Preminuo je Strahinja Stojanović koji je bio teško ozlijeđen u eksploziji vozila u pokretu, prenosi Informer.

Eksplozija vozila BMX X5 dogodila se u nedjelju 13. rujna oko 12 sati na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada. Sa njim je u vozilu bila i kolumbijska državljanka Sonia Suarez Gomez (45), ona je ostala neozlijeđena. Stojanoviću su najprije amputirane obje noge, međutim podlegao je od teških ozljeda.

Ovo je bio drugi pokušaj ubojstva Strahinje Stojanovića, na koga je 11. kolovoza 2018. godine u naselju Galenika već pokušan atentat. On se dovodi i u vezu sa ubojstvom odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića.

Kolovoza pretprošle godine u naselju Nova Galenika u Zemunu dogodila se eksplozija Audija, a ovaj napad uzdrmao je javnost zbog činjenice da se u njemu nije nalazila meta napada Strahinja Stojanović, već bivša španjolska misica Olat Bilbao Gonzales.

Više puta Stojanović je bio iza rešetaka zbog teških krivičnih djela i osuđivan je zbog prinude i oružja, navodi Telegraf. Španjolskoj misici Olat Bilbao liječnici su jedva sačuvali noge, koje su bile raznijete u ranije pomenutoj eksploziji. Stojanović je preživio ovaj napad jer je neposredno prije eksplozije izašao iz auta kako bi se vratio do stana.

Njene potkoljenice bile su polomljene, a koža spržena. To su bile opekotine četvrtog stupnja, koje su zahtijevale hitnu operaciju.

Stojanović se, inače, pojavio i kao svjedok na suđenju za ubojstvo brata Luke Bojovića, Nikole. Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tijekom kriminalnih obračuna i čija je obitelj od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića, navodi crnogorski portal Vijesti.

Otac Strahinje Stojanovića, Paja, ubijen je 2015. kada su ga, također u Zemunu, ubojice likvidirale sa nekoliko hitaca.