MEĐU NJIMA RATNI ZLOČINAC I PROFESOR TJELESNOG Deset osoba uhićeno zbog droge

Akcija Galija uhićenja
ATV

U akciji MUP-a Republike Srpske u Bosanskoj Gradišci kodnog imena „Galija“, usmjerenoj na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, uhićeno je deset osoba.

Izvršeni pretresi

Uhićeni su S. L., S. D., M. R., O. Š., D. T., N. J., J. K., A. G., N. Đ. i M. G., svi iz Bosanske Gradiške.

Među uhićenima su kako doznaje Avaz i Saša L., koji je zbog ratnog zločina odležao deset godina zatvora, zatim prijevoznik Danijel T., te Aleksandar G., profesor tjelesnog odgoja u dvije osnovne škole.

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjoj Luci, izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na više lokacija na području Bosanske Gradiške koje koriste osumnjičeni, kao i putničkih vozila koja su u njihovom vlasništvu.

Oduzeta droga

"Tom prilikom pronađena je i oduzeta opojna droga koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain (27,78 grama), kao i speed (400,50 grama), određena količina tableta ecstazy i MDM, te skank, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku", priopćeno je iz policije.

Uhićeni će nakon završene kriminalističke obrade biti provedeni u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka na daljnje postupanje.

Ranije privođeni

Profesor Aleksandar G. je krajem travnja ove godine uhićen u akciji PU Bosanska Gradiška zbog posjedovanja 400 grama speeda, manje količine marihuane, te tableta ekstazija. Lipovac je 2011. godine pravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u selu Liskovac kod Bosanske Gradiške u kolovozu 1993. godine. U prvostupanjskom postupku je oslobođen krivnje, ali se nije pojavio pred Vrhovnim sudom Republike Srpske, nakon čega je uhićen u Gruziji i izručen u BiH. U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac je hapšen i u akciji "Maglić", usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ-u Foča.