Medicinska sestra iz BiH priznala krijumčarenje narkotika

Medicinska sestra
Ilustracija/Hercegovina.info

Lora Glušica (22) iz Banja Luke, optužena za krijumčarenje narkoticima, zaključila je sporazum o priznanju krivice s Okružnim tužiteljstvom i pristala na tri i pol godine zatvora.

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojim je predsjedavao sudac Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za četvrtak.

Glušica je optužena u predmetu „Kavez“ zajedno Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28) iz Banja Luke koji su već osuđeni na po pet godina zatvora, javlja Glas Srpske.

Glušica je tijekom sudskog postupka protiv njih pobjegla, pa je protiv nje postupak razdvojen. Ona je u sudu istaknula da je iz BiH otišla radi svoje sigurnosti, te je zamolila da ostane u pritvoru. Ona je kako se saznaje nedavno izručena iz Mađarske u BiH i smještena u pritvor koji joj je određen zbog bijega.

Prema optužnici, Glušica je zajedno sa Čolićem te Narančićem s kojim je bila u emotivnoj vezi, sudjelovala u prodaji heroina i marihuane na području Banjaluke. Drogu su prodavali od kolovoza do 19. prosinca 2019. godine.

U optužnici se navodi da je Čolić od njemu poznatih osoba nabavljao veće količine droge, a zatim angažirao Glušicu i Narančića da je preprodaju. Njih dvoje su narkotike prepakirali u manja pakovanja i prodavali krajnjim korisnicima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju osoba u više navrata. Čolić je droge čuvao u iznajmljenom stanu u Novoj Varoši.