MALOLJETNIČKE GROZOTE Dječaka devetog razreda trojica u fantomkama prebila bejzbol palicama

Banja Luka nasilje

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Boriku kojeg su jučer napala trojica napadača s bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC-u RS, ali nije životno ugrožen, kazala je u razgovoru za Nezavisne novine direktorica ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

Kako je istaknula, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji s učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu s razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je istaknula, najvjerovatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

"Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan, a mi ćemo dalje istražiti što se dogodilo", kazala je ona.

Kako je istaknula, napad na učenika se dogodio jučer, u vrijeme velikog odmora u blizini škole, između supermarketa i autobusnog kolodvora, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu.

"Kako se neslužbeni priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti, a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalificirala, to je daleko od navijačkog ili bilo čega što miriše na sport", kaže Vilendečić.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.