MALČANSKI BERBERIN Da nije Monika, bila bi neka druga djevojčica

MALČANSKI BERBERIN Da nije Monika, bila bi neka druga djevojčica

Foto: Kurir

Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, na saslušanju u policiji i pred tužiteljem objasnio je kako je i zašto oteo Moniku 20. prosinca i mučio je deset dana:

Planirao sam oteti neku djevojčicu. Moniku sam slučajno sreo na ulici. Rekao sam joj da sam električar i da treba da mi pokaže gdje je škola. Da nema razloga za strah i da ću je ujedno odvesti do škole.

Cilj mi je bio da ona bez sile uđe u automobil i da tako ostvarim svoj plan. Da nije Monika, bila bi neka druga djevojčica.

Objasnio je i kako se s djevojčicom skrivao.

Rekao je da je prva dva dana bio u okolini Malče. Kasnije su išli po okolnim selima i krili se po zemunicama ili napuštenim kućama.

Objasnio je da su mu u međuvremenu nestali hrana i lijekovi, koji su mu neophodni jer je epileptičar, pa su se vratili ka selu Pasjak, gdje je kasnije i nađena Monika.

Izjavio je da je djevojčica dva puta pokušala da pobjeći, da ga je nekoliko puta gađala kamenjem i da ju je zato, za kaznu, ošišao.

U međuvremenu je, kako je rekao, bio skroz iscrpljen, pa se vratio u svoje selo kako bi našao hranu. Što se tiče motiva otmice, njega jednostavno nema.

Ni on nije znao da objasni zašto je to uradio. Inače, u pritvoru nije pravio probleme. Jede redovno i liječi nogu, jer je iščašio zglob.