Majka djece koja su ubijena u Zagrebu je iz Neuma

Policija Hrvatska ljeto
Ilustracija/RTL

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas u naselju Mlinovi svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubojstva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku. Kada je policija stigla na mjesto zločina, pronašla je Kopitza i troje mrtve djece.

Kopitz je odmah prebačen u KBC Sestre milosrdnice, gdje su mu se liječnici borili za život. Sada je stabilno. Prijeti mu 50 godina zatvora, navodi Index.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže 'Dubrovački dnevnik', majka djece koju je ubio otac u Zagrebu, živi i radi u jednom dubrovačkom hotelu. Djeca su kod oca bila vikendom.

Kako javlja 'Jutarnji list', ona je ujutro oko 9 sati kolima hitne pomoći dovezena u Opću bolnicu Dubrovnik, bila je u teškom psihičkom stanju te joj je pružena pomoć. Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, no odlučila je otići u Neum otkuda je navodno rodom i gdje je ovih dana boravila.