LUKAVAC Susjed u trku ubio svog susjeda i rođaka

LUKAVAC Susjed u trku ubio svog susjeda i rođaka
Ilustracija

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je Županijskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mustafu Hodžića (67) iz Bokavića kod Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo'.

Postoji osnovana sumnja da je Hodžić 31. svibnja 2020. godine oko 12:30 sati na poljani u mjestu Bokavići sačekao svog susjeda i rođaka E. Hodžića i njegovu suprugu, te ispalio jedan hitac iz ručno izrađenog pištolja koji je pogodio bočno staklo traktora u kojem su se nalazili.

Kada su supružnici počeli bježati, trčeći je sustigao muža i ispalio još dva hica u njegovom pravcu, pogodio ga u leđa, a nakon toga i u glavu, što je prouzrokovalo smrt E. Hodžića. Prema izjavama svjedoka osumnjičeni i bračni par su duže vrijeme bili u lošim odnosima.

Osumnjičeni je istog dana lišen slobode obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog, a izdata je i naredba za obdukciju tijela koja će biti dostavljena Tužiteljstvu kako bi se točno utvrdile ozljede koje su nanesene oštećenom i što je prouzrokovalo smrt, navodi se u izvještaju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.