LOZANČIĆ NAKON ŠTO SU MU ZAPALILI AUTOMOBIL "Duže vrijeme sam primao prijetnje, najgore je mojoj djeci"

Zapaljen Automobil Anti Lozančiću
Screenshot

Nekadašnjem predsjedniku HSS Stjepan Radić, sada zastupniku Sabora Srednjobosanske županije Anti Lozančiću nepoznate osobe zapalile su osobni automobil u Novom Travniku, u središnjoj Bosni, nakon što je mjesecima primao prijetnje i ucjene da isplati 50.000 eura nasilnicima.

Po policijskome izvješću u novotravničkome naselju je tijekom noći s dva molotovljeva koktela zapaljeno vozilo marke Volvo koje je u vlasništvu Ante Lozančića, sadašnjeg zastupnika Sabora Srednjobosanske županije. Policija je napravila očevid, prikupili su i video zapis s obližnje nadzorne kamere koja je zabilježila izgred, a Lozančić je dao iskaz u policiji, prenosi Hina.

Pokušali od njega dobiti 50.000 eura

Lozančić, koji je zbog zdravstvenih problema napustio čelo stranke HSS Stjepan Radić, koja je dio grupacije stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, izjavio je za medije da je duže vremena primao prijetnje. 

Prvi put su nepoznate osobe od njega pokušale iznuditi 50.000 eura potkraj siječnja ove godine prijeteći, u poruci upućenoj mobitelom, da će razotkriti njegove navodno pogodovanje za glasovanje u županijskome Saboru. Tom prigodom, kao i u nekoliko navrata kasnije, nepoznate osobe prijetile su njemu i obitelji. 

Slučaj prijavio policiji

"Najgore je što su mi djeca doživjela stres, ja imam zdravstvenih problema, ali je najgore djeci i mojoj obitelji", rekao je Lozančić, otac petero djece, od kojih je četvero malodobno. 

Mediji su objavili i video zapis s nadzorne kamere na kojemu se vidi da dvije maskirane osobe razbijaju staklo i ubacuju dva molotovljeva koktela, nakon čega je njegovo osobno vozilo izgorjelo.