LJUBUŠKI Rasvijetljena teška krađa

Ljubuški zgrada MUP-a
Hercegovina.info

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo 'Teška krađa', koje je noću s 14./15.3.2021. godine izvršeno na štetu benzinske crpke 'TIOIL', koja se nalazi u Ulici Antuna Gustava Matoša u Ljubuškom.

Navedeno kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznata osoba provalila u objekt benzinske crpke, te iz blagajne otuđila neutvrđen iznos novca kao i određenu količinu cigareta raznih marki.

Operativnim radom istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanog kaznenog djela Z. N. (33) iz Ljubuškog, nakon čega je isti pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Z. N. (33) počinio opisano kazneno djelo zajedno sa E. S. (37) iz Ljubuškog.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga kuće u Ljubuškom i motornog vozila koje koristi E. S. (37).

Tom prilikom pronađeni su i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta privremeno oduzeti predmeti koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela 'Teška krađa'; također, pronađeni su i privremeno oduzeti digitalna vaga za precizno vaganje i PVC vrećica u kojoj se nalazi manja količina bijele praškaste tvari.

E. S. (37) je uhićen i ispitan u svojstvu osumnjičenoga zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teška krađa' iz čl. 287. KZ-a FBiH i kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izvješće protiv Z. N. (33) i E. S. (37), priopćeno je danas iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.