LJUBUŠKI Policija istražila tko je zapucao dok su djeca još bila u autu

LJUBUŠKI Policija istražila tko je zapucao dok su djeca još bila u autu
Ilustracija

Službenici Policijske uprave Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti', počinjeno na Teskeri u utorak 7. srpnja.

Dana 7. srpnja u 19:45 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznata osoba iz nepoznatog vatrenog oružja ispalila hitac te je zrno pogodilo u staklo na lijevim prednjim vratima motornog vozila marke Mercedes, koje se nalazilo parkirano u blizini groblja na Teskeri, a u kome su se u tom trenutku nalazile dvije mlađe osobe sa šireg područja Ljubuškog.

O navodima iz prijave izvješten je dežurni županijski tužitelj te je mjesto događaja osigurano. U srijedu ujutro izvršen je očevid, kojeg su obavili policijski službenici PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je zrno ispaljeno iz vatrenog oružja pogodilo prozor na prednjim lijevim vratima vozila Mercedes, nakon čega je razbilo prozor i pogodilo štitnik od sunca, u kome se zadržalo.

Operativnim radom policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški kao mogući počinitelj kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti' identificiran je V. P. (68) iz mjesta Teskera, grad Ljubuški, koji je lišen slobode i saslušan u svojstvu osumnjičenoga.

Od V. P. (57), koji živi u susjedstvu osumnjičenoga V. P. (68), na Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta privremeno je oduzet revolver marke 'AZUL' zbog postojanja osnova sumnje da je iz istoga V. P. (68) pucao dana 7. srpnja oko 19:45 sati u mjestu Teskera. Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i motornih vozila koje koriste osumnjičeni V. P. (68) i njegov susjed V. P. (57).

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv V. P. (68) za koga je provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti' iz čl. 323. KZ-a F BiH, navedeno je u priopćenju iz MUP-a ŽZH.