LIVNO, TOMISLAVGRAD ... Sedam mrtvih u prometnim nesrećama u HBŽ za šest mjeseci

Sudar kod Tomislavgrada
Tomislavcity

Na prometnicama Hercegbosanske županije (HBŽ) u prvoj polovici ove godine smrtno je stradalo sedam osoba što je više za dvije osobe u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na području MUP-a HBŽ tijekom prvog polugodišta 2022. godine evidentirano je ukupno 288 prometnih nezgoda i to 53 prometne nezgode s nastradalim osobama dok je njih 235 bilo s materijalnom štetom, piše Fena.

Tijekom prve polovice ove godine u prometnim nezgodama na području MUP-a HBŽ sedam osoba je smrtno stradalo, 15 osoba zadobilo je teške, a 55 osoba lakše tjelesne ozljede, rečeno je u županijskom MUP-u.

Najveći broj prometnih nezgoda u spomenutom vremenskom razdoblju je evidentirano na gradskim ulicama i to njih 100, zatim slijede magistralne prometnice, parkirališta te lokalni cestovni pravci. Analiza starosne dobi sudionika u prometnim nezgodama pokazuje da su najčešći sudionici prometne nezgodama osobe starije od 50 godina.

Iz prometa je isključeno 389 vozača od toga 312 zbog upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju, 55 zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i 22 iz drugih pravnih osnova.