LIVNO 46-godišnjak priveden zbog droge, a onda pušten na slobodu

Lisice na rukama uhićenje
Ilustracija

Službenici MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) Odjela za suzbijanje i sprječavanje zlouporabe opojnih droga u suradnji sa službenicima Policijske postaje Livno, vršeći redovne zadaće na suzbijanju neovlaštene trgovine i stavljanja u promet opojnih droga su dana 26.1. ove godine u 17:50 sati u mjestu Zabrišće, Livno, zaustavili su motorno vozilo VW Golf kojim je upravljao D.P. (1976.) iz Livna.

Tom prilikom D.P. je dragovoljno predao PVC vrećicu unutar koje se nalazila zeljasta materija, nakon čega je sproveden u prostorije MUP-a HBŽ, gdje je lišen slobode nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' iz članka 239 KZ F BiH. 

Također, od strane službenika MUP-a HBŽ izvršen je pretres stana i drugih pomoćnih objekata kao i motornog vozila koji je koristio navedeni koristio. 

Nakon završene kriminalističke obrade, D.P. je pušten na slobodu, a Županijskom tužiteljstvu u Livno po kompletiranju predmeta bit će dostavljeno odgovarajuće izvješće, priopćeno je iz MUP-a HBŽ.