LIKVIDACIJA U PODGORICI Eksploziv bio ispod sjedišta ubijenog 41-godišnjaka

Podgorica eksplozija Jasminko Šahović
Vijesti.me

Preliminarni podaci iz istrage pokazuju da je Cetinjanin Jasminko Šahović (41) stradao od eksploziva podmetnutog ispod njegovog automobila, koji je aktiviran prije tri dana (u ponedjeljak 17.1.) oko 10 sati u podgoričkom naselju Tološi, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.

To je 'Vijestima' kazao sugovornik iz Uprave policije (UP), objasnivši da su inspektori provjeravali i drugu mogućnost - da je taj Cetinjanin prevozio eksploziv Citoroenom u kome je stradao. Policija je, tvrdi isti izvor, utvrdila da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta vozača i da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem.

"Količina i vrsta eksploziva koji je korišten bit će utvrđena vještačenjem tragova izuzetih sa mjesta događaja", kazao je sugovornik iz UP. Iz Uprave policije su kratko priopćili da u suradnji sa državnim tužiteljem u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici poduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti 'na utvrđivanju okolnosti događaja u kojem je smrtno stradala jedna osoba'.

Neslužbeni izvori iz te institucije kazali su da je Šahović prema njihovim operativnim podacima blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Šahović je ubijen u ponedjeljak ujutro, nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa obitelji. Navodno, čim je izašao na Partizanski put, aktivirana je naprava podmetnuta ispod njegovog automobila.

Od siline eksplozije beživotno tijelo Šahovića izletjelo je izvan automobila, koji je, zahvaćen vatrom nastavio da se kreće, a potom udario u zelenu ogradu pored ceste.

Ubijeni Šahović uhićivan je nekoliko puta, a prema policijskoj evidenciji sumnjičen je da je sa još nekoliko osoba od siječnja do srpnja 2017. prevarno poručivao, prisvajao i distribuirao na tzv. sivom tržištu robu nekoliko poduzeća, odnosno, da su preko poduzeća 'Bilmor Commerce' nekoliko kompanija dovodili i održavali u zabludi i pričinili im štetu od najmanje 66.000 eura.

U kolovozu 2017. godine označen je kao osoba koja je godinu i nešto ranije u podgoričkom naselju City kvart napala odvjetnika Lazara Akovića, i izudarala ga šipkom po glavi i tijelu. Napad na Akovića tužiteljstvo je kvalificiralo kao ubojstvo u pokušaju, a odvjetnik je, tijekom prepoznavanja, navodno identificirao Šahovića kao napadača.

Policija, međutim, nikada nije dokazala da ga je zaista on i napao - utvrđeno je da se u razdoblju od 1. prosinca 2015. do 5. svibnja 2016. godine nalazio u zatvoru u Spužu, na izdržavanju zatvorske kazne.