KUPOVALE SE VIKENDICE I NEKRETNINE Vođa krijumčarenja heroina u Hrvatsku i EU je Bosanac

KUPOVALE SE VIKENDICE I NEKRETNINE Vođa krijumčarenja heroina u Hrvatsku i EU je Bosanac
dpa/ilustracija

Na lokacijama u Dalmaciji i Istri, zaplijenjena je količina od oko 15 kilograma opojne droge heroin i kilogram amfetamina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola milijuna KM. Zaplijenjena je i veća količina eura, navodi se iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.
 
Aktivnosti su provedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, vodi Tužiteljstvo BiH, protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), te pranje novca i ulaganje u kupnje vikendica i nekretnina u BiH i regiji.
 
Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne suradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom dulje vremensko razdoblje, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge 'heroin' iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je lišen slobode 13. listopada na području R. Hrvatske, gdje je zadokumentirano počinjenje kaznenog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane sa osumnjičenim.
 
Nadalje, u okviru financijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tijekova novca, za koji se sumnja da je korišten za kupnju više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.
 
Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i partnerskih institucija i agencija Republike Hrvatske i SR Njemačke, sa ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velikih količina teških opojnih droga, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.