KRK Dvoje mrtvih u još jednoj teškoj prometnoj nesreći u Hrvatskoj

vožnja pod utjecajem alkohola, prometna nesreća, Hrvatska, ozljede

U subotu oko 23 sata na otoku Krku došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, a tri su ozlijeđene. Policija je objavila detalje ove nesreće, prenosi Index.

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru grada Krka prešao na lijevi kolnički trak namijenjenom prometu vozila iz suprotnog smjera i izravno se sudario s osobnim vozilom marke Volkswagen, isto riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin krećući iz smjera Krka prema Malinskoj.

Riječ je o frekventnoj cesti, jednoj od najfrekventnijih na Krku. Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ceste, nedugo nakon izlaska iz zavoja.

Uslijed sudara, kako javlja policija, došlo je do zapaljenja vozila Fiat i u njemu su smrtno stradale dvije osobe, a jedan putnik je ozlijeđen, dok su u Volkswagenu dvije osobe ozlijeđene. Tijela stradalih osoba su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi provedbe obdukcije i utvrđivanja identiteta osoba. Ozlijeđenim osobama je pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede.

Tijekom očevida, kojim je od 23:10 do 4 sata rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika, promet je na tom dijelu dionice bio obustavljen za sva vozila i preusmjeren na zaobilazne pravce. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove teške nesreće.

"Mi smo tijekom noćnih sati primili tri mlađe muške osobe, imali su teške tjelesne ozljede. Dvojica od njih su u životnoj opasnosti, kod njih se provode mjere intenzivnog liječenja u punom opsegu. Trenutno su stabilno. Treći pacijent je dobrog općeg stanja, dobio je višestruku koštanu traumu i bit će tijekom dana prebačen na Zavod za traumatologiju", rečeno je na konferenciji za medije ispred riječke bolnice.

Ovo je druga prometna nesreća u zadnja dva dana, a u kojoj je živote izgubilo više osoba. U subotu ujutro je na autocesti A1 došlo do teške prometne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno. U toj nezgodi sudjelovali su kombi vozilo i tegljač (šleper).