KRIMOLOVCI Građani SIPA-u najviše zvali zbog krijumčarenja droge i oružja

KRIMOLOVCI Građani SIPA-u najviše zvali zbog krijumčarenja droge i oružja
Ilustracija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ožujku 2021. godine registrirali su ukupno 279 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci' od kojih je osam bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su ukupno 104 prijave, od kojih je deset sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, krijumčarenjem oružja i terorizmom. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektroničkog obrasca, 14 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku je pristiglo 17 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 64 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 0800 205 05, navedeno je u priopćenju iz SIPA-e.