KRIM OBRADA Kod 21-godišnjeg Gruđanina pronađena droga

Droga marihuana
Ilustracija

Poduzimajući pojačane mjere i radnje u suzbijanju zlouporaba opojnih droga policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Grude rasvijetlili su kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Naime, dana 13.7.2020. godine oko 22:25 sati, u mjestu Drinovci, na lokalitetu Krenica, postupajući temeljem prethodnih operativnih saznanja policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Grude zaustavili su motorno vozilo marke VW Golf, bh. registarskih oznaka, u kojemu su se nalazila tri BH državljanina, sa šireg područja općine Grude.

Vizualnim pregledom vozila kod suputnika D. M. G. (21), sa šireg područja općine Grude, uočene su dvije PVC vrećice sa biljnom tvari koja izgledom, bojom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, također kod istoga je uočena i digitalna vaga za precizno mjerenje. D. M. G. (21) je lišen slobode, te je u službenim prostorijama PU Grude nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od D. M. G. (21) su oduzete dvije vrećice sa biljnom tvari kao i digitalna vaga za precizno mjerenje, a vozač i drugi suputnik iz vozila pozvani su u službene prostorije PU Grude te su saslušani u svojstvu svjedoka. O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

PU Grude u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. M. G. (21) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a F BiH.